»

Jul 06

Dar es Salaam here we are

Heej alle lieve mensen,

Jaja ik zit in een internetcafe in Dar es Salaam. Gister ook al, maar het internet gaat hier nogal traag en ik wilde eerst mijn allerliefsten mailen. Maar nu plaats ik dus na Selma een berichtje op onze weblog. De reis hebben we overleefd, al was die erg lang, warm, druk. Op het vliegveld in Dar es Salaam aangekomen mochten we vervolgens nog ruim een uur wachten voordat we met zijn allen door de paspoortcontrole waren. Maar uiteindelijk hebben we onze buddies kunnen zien. Daarna volgde nog een lange bustrip door Dar es Salaam, waarbij we iedereen naar hun huis brachten. Aangezien het huis van Felister mijn buddy nogal ver buiten de stad lag, duurde dat ook nog zon drie uur en ik werd dus een beetje erg misselijk. Na 36 zonder slaap, het afscheid van papa mama Lisa Simon en mijn vrienden, de vele nieuwe indrukken viel ik dus al heel snel in slaap. De volgende dagen waren wel moeilijk en spannend en mooi tegelijk. Maandag hebben we de dag doorgebracht op een prachtig strand (weet de naam helaas niet) en kennis gemaakt met alle Tanzaniaanse deelnemers. Felister was jarig, dus ze had ook nog een mooie verjaardags- en welkomstaart gemaakt, voor na een heerlijke echt Tanzaniaanse lunch. Het was gezellig, maar ook heel vreemd en het is – nog steeds- moeilijk om me helemaal thuis te voelen in deze hele andere nieuwe omgeving. Bovendien mis ik thuis en mijn liefsten. Het gaat gelukkig wel al een stuk beter en ondanks het gemis en wat verdrietigere momenten hebben we ook al schitterende dingen meegemaakt, hele fascinerende indrukken opgedaan etc. Dinsdag hadden we een fietstour door Dar es Salaam en die was echt ruig al zat ik savonds helemaal onder de blauwe plekken. We hebben toen ook kennisgemaakt met het Masaivolk (volgens mij schrijf je dat zo) die nog in traditionele kleding leven en ons hun traditionele dans lieten zien. Echt cool. Woensdags hadden we sochtends vrij en toen heb ik met Felister mijn kleren gewassen, met koud water. Dat was wel echt grappig om te doen en het ging nog best redelijk. Dus nu heb ik weer schone kleren. We volgen nu ook Swahililessen, we hebben er nu drie gehad, en dat is echt supersupervet. Ik vind het heerlijk om zo met een nieuwe taal bezig te zijn en te puzzelen. Bovendien is Swahili heel logisch en daarom niet zo heel moeilijk, behalve dat je heel veel moet onthouden. Dus ik hoop dat ik me over een aantal weken toch al redelijk in het Swahili kan redden.
Vandaag hebben we dus bomen geplant voor de Secundary School die Hekima Waldorf School wil gaan bouwen. Alleen was er nog geen echt pad, dus het was een beetj ezoeken. Het was wel heel gezellig. Al met al (ik heb nu nog acht minuten) heb ik al gigantisch veel meegemaakt en het is en blijft ondanks de fantastische dingen en het kennismaken met een geheel nieuwe cultuur wat me altijd geweldig heeft geleken, toch nog wel een beetje moeilijk en ik mis jullie allemaal verschrikkelijk. Maar het is ook wennen en het zal allemaal goed komen. Morgen hebben we dansles en smiddags is het een feestdag in Dar es Salaam, sabasaba. ZOndag gaan we met de hele groep naar Waterworld, een soort zwemparadijs en ik had Felister voorgesteld om iets te koken wat ik heel lekker vind: spaghetti met tomatensaus, dus die ik ga voor haar en een aantal anderen dan maken. Zoals thuis dus, maar een maaltijd, want je krijgt hier echt vijf verschillende gerechten per dag. Heel veel ook nog eens, al is dat wel goed want je hebt veel energie nodig. Ik hoop dat ik jullie zo spoedig mogelijk weer iets kan vertellen, ik hoop ook dat jullie wijs kunnen uit mijn verhaal. In ieder geval wens ik iedereen een supervakantie en spreek/zie jullie,
tutaona baadaye (see you later)
heel veel liefs en xxx Carli