«

»

Jul 16

Verbrand

Heej lieve allemaal,

HOe gaat het met jullie? Ik heb nu naar een week weer tijd en het vermogen om de weblog te bezoeken en de verhalen van de anderen en jullie reacties te lezen.
Het summercamp is heel geslaagd en ik keek er ook heel erg naar uit, maar helaas heb ik daaraan door een stom ongeluk nog niet kunnen deelnemen. Vorige week zaterdag wilde ik vol goede moed met een emmer kokend heet water (wat ik dan meng met koud water) naar boven naar de douche gaan. Toen struikelde ik echter over mijn voeten en de emmer met water viel over mijn benen en op de grond, wat uiteindelijk brandwonden tot gevolg heeft gehad. Gelukkig werd ik door mijn zorgzame maatje en haar tante meteen verzorgd en brachten ze me naar het ziekenhuis waar de wond meteen behandeld werd.
De afgelopen week betekende echter een week op bed liggen, omdat de wond pijn deed en in verband met infectiegevaar niet aan vuil, water, zonlicht en aanrakingen blootgesdteld mocht worden. De eerste dagen was de rust nog fijn, doorgebracht met veel lezen, muziek luisteren, schrijven enz. Ook was ik zondag, nadat ik zaterdag een spuit met pijnstillend medicijn had gekregen, nog goed in staat met de hulp van Femke, Hilde en Lisa spaghetti met rode saus voor zo’ n veertien mensen te maken, wat erg gezellig en lekker was.
Maar langzamerhand kwam de sleur er wel in en het is dan niet fijn om in een omgeving te liggen waar ik me toch nog een vreemde voel, omdat ik na een week toch nog niet echt gewend ben. Bovendien mis ik mijn papa en mama,Simon, Lisa en mijn vrienden nog steeds en dat gevoel werd deze week wel versterkt.
GElukkig ben ik wel heel goed en fijn opgevangen door mijn lieve vrienden hier. Dinsdag was Anne de hele dag bij me en in het ziekenhuis, woensdag was Lisa bij me in het ziekenhuis en donderdag bleef Anneloes bij me, zodat we elkaar hebben kunnen steunen en troosten, veel hebben kunnen praten. Donderdagavond ben ik naar Selma gegaan, waar ik de komende drie dagen zou blijven omdat de rest naar Zanzibar zou gaan. HIlde was daar ook en is toen blijven slapen. Lisa had besloten dat ze me niet alleen wilde laten die drie dagen en de lieverd is toen bij me gebleven, wat echt heel erg fijn is. Ik heb dus veel kunnen praten, huilen en lachen.
Ook de mensen hier zijn allemaal heel geinteresseerd en willen allemaal weten wat er is gebeurd. Ik heb echt al honderduizend keer het woordje pole gehoord, wat het Engelse sorry betekent. Echt grappig, al wordt het ook wel vermoeiend voortdurend dank je of asante te zeggen. Het ziekenhuis hier is goed, de dokter is goed en spreekt Engels, de zusters zijn erg lief en er is een hele aardige assistentdokter of iemand van de apotheek (wat ie precies doet weet ik eigenlijk niet) die me geruststelt, geinteresseerd is, veel praat en die me verzekerd heeft dat we maandag gaan joggen, al betwijfel ik dat zelf een beetje.
Ik heb er wel vertrouwen in dat de wond goedkomt, het ziet er nu mooi roze uit, en ik hoop dat ik ook weer aan het Summercamp kan meedoen, daar heb ik wel echt veel zin in. Dus ik heb er weer meer vertrouwen in en nu ik weer meer kan begin ik ondanks dat het nissen niet minder wordt, langzamerhand steeds meer te genieten van Tanzania en Dar es Salaam. HOpelijk kan ik de volgende keer weer allerlei mooie en spannende verhalen vertellen. Iedereen een hele fijne vakantie en tot gauw
Veel liefs en xxx
Carli