«

»

Jul 18

Zanzibar en verder

haaj liefste!

even een kort berichtje uit dar es salaam over zanzibar. We zijn er afgelopen weekend inclusief vrijdag geweest en het was echt super! het is inderdaad het coconuteiland dat je je nu voor ogen hebt. Prachtige stranden, prachtige (geplaveide) straten en steegjes, en zeer relaxte souvenirs… ik heb me helemaal blauw gekocht aan souvenirs welteverstaan. Zaterdag was ik met Femke, Marleen en Jasper op zoek naar een supermarkt met relaxte westerse etenwaren, die we ook uiteindelijk vonden Very Happy, en kwamen langs allerhande kraampjes en winkeltjes. De hele zaterdag verder gespendeerd met afdingen, weglooptruccen en uiteindelijk toch blij zijn met de prijs (al zullen we vast voor veel te veel zijn afgezet) Het was super! Je kan best stellen dat dat de beste dag was van ons hele verblijf tot nu toe. Lekker typisch dat we alleen met nederlandsers waren. pizza hebben gegeten en andere westerse producten hebben gegeten… maar toch. Hoe blij je kan zijn met een dag simpel nederlands praten. (oeps, computersteun gemolesteerd net) De dag verder afgesloten met gezellig loungen in de lounge area van het hotel (balkon welteverstaan) met knakworstjes gedineerd, chocolatchipcookies als tussengang en pringels als desert Razz jummiejummie!!

Zondag was wel wat minder… Ik had de nacht van zaterdag op zondag heel slecht en weinig geslapen omdat zaterdag het filmfestival op zanzibar begon (!!!) en was de hele avond omder de panne geweest. Om 04.30 slapen.. om 09.00 uur klaarstaan om te gaan snorkelen en uitchecken… niet veel slaap dus. Toen gingen we snorkelen, en op het laatste moment wilde ik toch niet. De angst voor het water was toch groter dan ik dacht. Ook was ons gezegd dat we vanaf ene strand konden snorkelen en het as vanaf een gammel bootje in een zee die ruig en koud was.. niet echt aantrekkelijk (vond ik) Ik dus teruggelopen, onderweg nog
een zeer gave sjaal gekoch, lekker hoor. In het hotel vroegen ze waarom ik niet gaan snorkelen was en toen ging het even fout. Ik hb nog even geslapen maar erg veel heeft het niet geholpen. Toen om 16.00 uur de boottocht terug naar des… desastreus! De zee was dus zeer ruig, de boot ging hard, een half reispilletje bleek niet genoeg, een heel reispilletje kwam er te snel uit om te werken, daarna ook de american cookies, chiapatis van de lunch. Al met al dus heel ziekig buiten naast de plee. Drie bezoekjes aan de plee, waarvan ik tijdens de laatste op de bril in slaap viel… Sad

Toch maar en taxi naar huis, en tpoen was het goed dat ik nog een zakje overhad… bahbah!! Maar Marleen bleek een engel van de hoogste rang!!

mjn tijd zit erop,
kusjes aan alles en iedereen!!!