«

»

Jul 26

Uit de handen van een ingeburgerde

hoihoi mijn lieve schat!

er zijn al weer 3 weken voorbij en het waren 3 redelijk snelle al gingen ze soms langzame weken Razz Ja dit wordt een mooi filosofisch blogje, want dat heb je wel verdient na alleen maar gebeurtenissen en intussen eigen gemaakte gebeurtenissen.

Om maar meteen hard van stapel te lopen, het was bekend dat ik er een tijd over dacht om in tanzania te gaan wonen. Ik heb me die vraag constant voorgehouden sinds dat ik van de heilige grond van dubai ben gestapt. Het is nog steeds niet helemaal duidelijk, als het ooit duidelijk zal worden. Er zijn meer voors en meer tegens, zowel bekende als onbekende. Ten eerste is het leven dat de armen hier hebben schrijnend zwaar. En de meeste mensen zijn hier arm. Er is nogal een tweedeling in de rijke en arme bewoners van de stad die ik tot nu toe heb gezien. Als je daar wilt wonen, kan je niet je ogen dichthouden voor de armen die ook grotendeels het aanzicht van je leefomgeving vormen met de marktkraampjes overal en nergens. Daarnaast is het in de stad nogal vervuild en op het platteland wonen werkt niet als je wilt werken en alles om je heen wilt hebben. Ze verbranden al het afval gewoon, niet ergens op een afgelegen plaats maar gewoon midden op straat als het even uitkomt, gewoon midden op de dag. De as waait weg of wordt door vocht een zogenaamde ebolaplas (aldus florijn) Daarnaast is het niet echt handig om blanke te zijn in zwartland, want je wordt 24/7 aangestaard alsof je 5 neuzen hebt (wel mooie neuzen) Razz

Gha, ff femke tussendoor. Transport gaat hier met daladala’s, zoals je al weet. Er is een bestuurder en een moneycollecter. Femke zat eergisteren in een daladala met een moneycollector die twee hoofden had (!!) hij was blijkbaar een siamese tweeling en van de andere is alleen een hoofd daar… vaag he..

en ff yasmijn: die zit echt in een krot en de wc is een gat in het beton met twee houtblokjes om je voeten op te zetten. Ze zat een keer in het kamertje en toen kwam een rat onder de deur door.. wel zoooo groot…. en toen liep hij naar haar toe en streek met zijn staart lang haar been en verdween toen in het gat van de plee… :O
Vanaf toen zei ze elke dag de rat en de wormen goededag.

michiels tweede mobiel is gejat, hilde is van haar derde ziekte genezen, ikupa heeft iets met ludger (!!!) en er gaan roddels over jasper en mij (grrr!!)

gisteravond hadden we afscheidsdiner bij selma’s ouders die vandaag vertrokken. Ze hadden een huis gehuurd (relax!) en we hoefden alleen maar voor de drank te zorgen. naja, keilekkere rode wijn gekocht die naar sherry smaakte uit dodoma! Helaas had alleen de nederlandse groep drank gekocht en waren de tanzanianen dorstig… :s daar ging de wijn… (grrr) evenzo verging het marleen, femke, jasper, en nog een paar. Ons eten stond tot 8 uur in de file, maar we hebben ons vermaakt met het bijna op kikkers trappen en dansen en voetballen, lekkers hoor! Toen kwam ons eten aan, dezelfde mensen als van onze lunch elke dag, mjumjum. Serieus, als ik thuis kom wil ik de fried chicken nog wel eens terugzien Very Happy de rest niet echt. Ook de taart van hindu hebben we voor de helft verorberd en toen weer aan het dansen en bijna op kikkers trappen. He, dat was echt een zeer relaxte avond! Alleen lucy heeft constant op een stoel gezeten en de afwas gedaan :s Uit reigieuze redenen nog wel, ik snap haar niet zo… Maar ze verdient alle respect die ik voor anyone op kan brengen want ze is echt een engel. Eergisternacht had ik wat last van heimwee en dan wordt ik wat chaggie en de volgende dag kreeg ik echt het liefste smsje dat ik ooit heb gekregen!
Morgen moet ze helaas naar Dodoma omdat ze een paar formulieren voor de loan for the university nodig heeft, heel vervelend want even naar dodoma zoals wij naar Adam gaan, bestaat hier niet. Ff 6 uur met de bus als je geen trafficjams hebt… Ze zei dat ze wel terug zal zijn voor het etentje bij de ambassade vrijdag Very Happy Goh, en ik ben de enege trouwens die iets fatsoenlijks bij zich heeft, lees: 2 rokken, mooie broek en galajurk Very Happy De rest zal verschijnen in spijkerbroeken Sad! Na het eten gaan we trouwens met de hele groep uit, op een paar meisjes na die niet mogen of willen vooral. (lucy) Ik heb er echt zin in, moet nog wel een slaapplaats regelen want anders blijft lucy wakker omdat ze zich zoveel zorgen maakt.

Hmm, dat was het wel ongeveer denk ik want het wordt al een beetje schemerig en ik moet nog naar huis. I kehb wel de eerste tien kaarten op de bus gedaan, als je er nog geen krijgt, komt ie later wel. Eerst de mensen zonder internet en familie.

liefs vanuit Posta (wijkje) waar ik direct nog even goed voedsel ga kopen en morgen weer opzoek.

Nog anderhalve week summercamp en dan lekker naar arusha. btw over arusha gesproken, ik ken een masai Razz ghehe maar hij kleed zich gewoon normaal hoor en hij wordt dokter hier in dar. Altijd mooi: als ik een masai tegenkom puilen mijn ogen uit omdat we ze alleen van tv kennen en ook zijn ogen puilen uit omdat hij blanken alleen van tv kent Razz mooie wereld hier. Ze zijn zo makkelijk te verrassen.

Jammer dat de elektriciteit om de haverklap uitvalt :s

Morgen een poging tot bioa. Het gaat superman returns worden (heej! er draaien maar 5 films en pirates nog niet en anders was het een docu, the wild, een arabische of nog iets vaags!)

nogmaals liefs en nog een keertje dan!

ps. we gaan niet meer bouwen, dus helaas pa, die helm blijft ongebruikt (tot mijn opluchting Razz)

lau: hoe waren de pannekoeken? jezus ik mis het echt! soms denk ik dat ik de verkeerde keuze heb gemaakt door hierheen te gaan… maar dan voel ik me weer vrolijker en dan krijgt tanzania weer de overhand.

hmm volgende week moeten we helemaal naar mikocheni en dat betekent om 6 uur weg :s Maar dat is normaal hier eigenlijk. Het leven is hier al in volle gang rond 6 uur…

kuskus! Diana