«

»

Jul 27

De Ambassade

Hallo vrienden en familie en andere genodigden,

Zo te horen zweten jullie de pan uit!!! Hier is het dan wel aangenaam met 30 ºC.
We zijn bezig op een nieuwe school De Upanda primairy school. Onze mensen voelen zich vrijer dan ooit in het stadje Dar es Salaam. Velen gaan al zelfstandig door de stad en ze weten goed welke daila daila genomen moet worden om weer thuis te komen. Dinsdag hebben we genoten van het afscheidsetentje bij Siko en Ingrid (ouders van Selma), zij hadden iedereen uitgenodigd om te komen eten. Lekker dansuhh op de Bongo flavour ( deze stijl is dus nr. 1 in Tanzania) best leuk hoor, voor een nummertje of 2, maar dan mag er wel weer iets anders op. De Tanzanianen denken daar anders over, wat hen betreft de hele dag bongo en als het even kan ook graag de hele nacht. Maar toch hadden wij ook nog wat inspraak en muziek bij ons dus werd het een lekkere bongorastafamix.
Het eten was heerlijk en iedereen was lekker aan het chillen in de tuin.
Morgen gaan de groepen hun performances weer showen en deze keer hebben we te maken met echte artiesten. Ze hebben al een aantal prijzen in de wacht gesleept, en het werd al snel duidelijk hoe! Ze kunnen dansen! Niet normaal! Dat gevoel voor ritme komt van diep, zo ook het bespelen van de drums, heerlijk gewoon.
Er is in ieder geval goed geoefend deze week. Aan het einde van de dag werd er een uurtje besteed aan het oefenen van de verschillende performances. Groepjes zijn bezig met een dans en andere groepjes voeren een circus op, helaas wel zonder leeuwen of olifanten maar die gaan we over 2 weken in het echt zien.
Morgen hebben we met z’n allen een dineetje bij de Nederlandse Ambassadeur thuis. En zaterdag hebben we een workshop over vrijwilligerswerk, de ambassade en Unicef zullen hierbij aanwezig zijn en hun visie geven over vrijwilligerswerk.

De ziekenboeg wordt kleiner en eigenlijk is iedereen weer op de been, gelukkig maar! Nou tot snel ik drop nog wat foto’s en ga nog even verder werken

Ciao michiel