«

»

Jul 13

Mambo!!

Zo, hehe, eindelijk tijd om even wat te schrijven. Ik heb niet zo heel veel tijd meer, het internet is hier niet zo heel snel haha! De eerste dagen zijn heel relax geweest, zoals jullie wel kunnen lezen in het stukje van Selma. Gastgezin leren kennen, beetje installeren. Ik heb al helpen koken en liep in de echte Tanzaniaanse kanga!:P
Tweede dag inderdaad heerlijk aan het strand gelegen, het is echt een paradijsje!
Woensdag de fietstocht! Ik begin zelf met lopen vanaf de vismarkt!daarna door de stad gelopen en gelunched bij de Masai! ‘s middags ging onze groep verder op de fiets. Hele mooie, maar ook arme stukken van Dar es Salaam gezien, maar alle mensen zijn zo lief! Iedereen groet je en kinderen renden met ons mee, super! Overal hoor je: Mzungu (blanke). Kinderen vinden het geweldig als je ze dan gedag zegt of naar ze zwaait. Aan het eind van de middag hebben we nog lekker op een terrasje gezeten, heerlijk!
Gister hebben we Ngoma’s gemaakt (soort jambe’s) en geleerd om op de Ngoma manier te dansen! Haha, afrikanen hebben echt spieren die wij niet hebben, wat kunnen die shaken zeg haha! Het maken van de Ngoma’s was een heel werk, probeer maar s verse koeienhuid door de snijden, dat is nog niet zo makkelijk! Veder wel gelukt, maar met hele vieze, stinkende handen geeindigd. Die avond ook voor het eerst het nachtleven hier ontdekt. We zijn naar een club geweest, superleuk! Lekker gedanst en gesjanst met alle mooie negers hier;)
Vandaag hebben we een workshop gehad van Right to play op de school waar we volgende week gaan werken. Lekker gerend en gedaan, en ‘s middags het programma voor volgende week in elkaar gedraaid.
Morgen gaan we verder met de Ngoma’s, na weer een nachtje in town. Zo, nu ga ik lekker op het terras zitten en genieten van een Tanzaniaans biertje! Hopelijk spreek ik jullie allemaal snel!! Jullie kunnen me voortaan bereiken op mn tanzaniaanse nummer: +255 784 969 222
Badai! (of zoiets:P)
X X X X X