«

»

Jul 16

hij doet het!!!

Dag allerliefste papa, mama, veer, daan, en vriendinnetjes,
dit internetcafe kan de site wel vinden!!!
tijd dus om dingen te vermelden over mijn heerlijke verblijf hier!
de eerste week is al om, dat gaat zo snel! er wordt wel overal polepole (langzaamaan) gezegd, maar de tijd vliegt om! de eerste week hebben we allemaal voorberijdingen en kennismakingsdingen gedaan. het was supergaaf! we hebben ngoma trommels gemaakt, we hebben gedanst (dat was echt heel superleuk!) en gezongen, we zijn naar het strand geweest en nog veel meer. Ik voel me zo thuis hier, echt heerlijk! het was de eerste 2 dagen zeker wennen, omdat je de mensen, de omgeving en de gewoontes nog niet kent, maar het gaat steeds beter. Ik kan het goed vinden met mijn buddy en haar familie (en zij) is superlief! ze willen van alles van mij weten, over holland, over mij, over mijn familie. ook proberen ze me zoveel mogelijk swahilie te leren. dat is zo leuk! ik probeer zoveel mogelijk te onthouden en te gebruiken als het nodig is. als ik in huis swahili gebruik moet mijn gezin keihard lachen, maar dat is echt toelachen, omdat ze het zo leuk vinden dat ik het probeer.
Deze week zijn we begonnen met het doen van de spellen op scholen. we zijn met de hele groep naar 1 school gegaan en daar moest je met 4 van ons 16 kinderen leiden. ik had de oudere kinderen, samen met ferdinand en 2 tanzaniaanse buddy’s (andere dan apai). het was heel erg leuk, omdat de kinderen heel enthousiast meedoen, en goed luisteren, het was alleen iets minder dat de buddy’s er een beetje bijstonden en niet zo goed meehielpen. ze zeiden dat ze de spelletjes niet kenden, maar die hadden we samen de eerste week geleerd! Het lijkt me nog leuker om met de kleinere kinderen te spelen, maar ik denk dat dat verderop deze week nog wel komt.

Het is echt heerlijk hier, al zijn er wel een paar dingen waar je even aan moet wennen. zo is mijn huis (dat van mijn buddy dus) heel erg klein, kan de wc niet doortrekken, moet je douchen met bakjes water over je heen gooien (wat ik trouwens wel heel grappig vind, het heeft iets weg van in de tuin met water kliederen) en overal waar je loopt, staat of zit wordt je aangestaard en nageroepen voor nzungu (blanke). sommige mensen zijn heel geinterreseerd in je en willen graag een praatje maken (zoals mijn buurjongetje, echt superlief is hij, hij weet alles van het nederlandse elftal en is heel geinterreseerd in alle technische snufjes die we in nl hebben. ook vindt hij het supergrappig dat ik dit weekend mijn eerste handwas heb gedaan. het buurmeisje is ook superlief, ze wil de hele tijd dat ik naar haar huis ga, of dat ze bij mij in bed wil slapen, dat ze van me houd, en ik moet steeds dat liedje van de leeuwenkoning in het nl zingen, die van hakuna matata) maar andere mensen staren je echt alleen maar aan. vaak kan dat me niet zo veel schelen, maar af en toe wordt het echt vervelend.

de tijd gaat echt zo snel voorbij, dat is superjammer! we hebben al 8 dagen gehad!
volgend weekend gaan we naar zanzibar. daar heb ik ook zoveel zinin! we gaan daar een speciestocht maken en kunnen ook snorkelen of zeilen of een dolfijnentocht maken! (dit even om jullie nog jaloerser te maken :P )
ook heb ik heel erg zinin volgende week omdan samen met je buddy en nog 8 anderen op de basisscholen te ‘werken’. het is zo leuk om met die kinderen bezig te zijn en te zien hoe blij ze worden!

alles is dus heel fijn hier, het is jammer dat het zo snel gaat, en ik ben zeker van plan om zo hard mogelijk te werken om hier snel nog een keer heen te gaan!

heel veel kussen en knuffels voor jullie thuis,

KUS, LEEN