«

»

Jul 24

De 3e week alweer

Lieve allemaal,
Wat heerlijk om al jullie reacties te lezen!
Hier zijn we alweer aan de derde week begonnen, na een heerlijk weekendje uitrusten op Zanzibar. Het was echt geweldig daar! Om er wat meer over te vertellen zou ik wat stukjes overschrijven uit mijn dagboek (dus niet alles, maar hier en daar wat gave dingen):

20-07-07 DAG 12
Nog in Dar hadden we kunnen kiezen uit verschillende activiteiten (die we wel zelf moesten betalen, maar als je het omrekend naar Euro’s is het echt niets), ik had gekozen om te gaan snorkelen bij Prison island. Dus na de spullen op de kamers zetten vertrokken we. met een busje gingen we naar het strand. Toen we aankwamen gingen we snorkels, duikbrillen en flippers passen. daarna konden we de boot in, waar we precies met z’n 12ven inpasten. we moesten ongeveer 25 minuten met het bootje, dat was zo heerlijk! Het water was prachtig, het had de kleur van die felblauwe keelsnoepjes, met die ijsbeer van vicks. Echt superhelder! en het zonnetje scheen! Toen we bij prison island aankwamen werd het anker uitgegooid en konden we het water in. Wat ik zag was zo prachtig! de bodem was op ongeveer 2 meter afstand van het oppervlak, dus we zagen al het koraal, de zeesterren, zeeegels en een heleboel prachtiggekleurde vissen. De zeeegels waren een beetje eng omdat ze er met hun zwarte bol en 20cm lange stekels een beetje uitzagen als mijnen, maar zolang je daar niet op stond was alles okee. De zeesterren waren prachtig! ze hadden een bruinige kleur, met een blauwe of rode kleur eroverheen, heel fel! Toch waren de visjes nog mooier! Er waren kleine, grote, dikke, dunne, gestippelde, gestreepte, gele, rode, blauwe, groene, zebra’s en sommige zelfs met alles ineen! Het was jammer dat ik geen onderwatercamera had, want dit had ik aan iedereen willen laten zien!
(dit is ongeveer 1/5 van de beschrijving van die dag, verder heb ik ook nog het eiland bekeken, waar vroeger de slaven werden ‘bewaard’ en reuzeschildpadden gezien, gevoerd en opgepakt, de baby’s dan, want de grote waren echt heel groot)

21-07-07 DAG 13
Toen we uit het busje stapten waren we in een bungalowparkje waar je een eigen huisje had met dezelfde mensen als de dag daarvoor (het bestond uit 1slaapkamer en een badkamertje, maar we hadden wel een wc die kon doortrekken en stromend warm water! (wel met een douchekop die je zelf moest vasthouden))
Daarna gingen we naar het strand, dat 2 minuten van onze huisjes aflag. Wat was dat mooi! Witte stranden, uberblauwe zee, palmbomen, rieten strandhutjes en een stralende zon! (de zon ging tussen de middag ook nog even weg om plaats te maken voor een gigantische stortbui, maar in de middag was het weer volop warmworden!)

Om jullie niet nog jaloerser te maken zou ik nu maar stoppen met het omschrijven, maar zoals jullie vast opgemerkt hebben: ik heb het hier fantastisch!

De 3e week is nu al begonnen. We zijn nu op een andere basisschool, en ik ‘begeleid’ nu 12 kinderen samen met de Tanzaniaanse Anna. zij is superlief, heel leuk met de kinderen en ze kan goed alles uitleggen. We weten nog niet precies wat we voor het cultuurproject gaan doen (wat we op de vrijdag gaan laten zien, en wat vorige week bij mij, bonnie en amina dus totaal in de soep liep). We hebben wel een liedje in het swahili over een ster, maar ik ga zo ook nog even op google zoeken naar een nederlands kinderliedje, wat heel makkelijk moet zijn (als je dus suggesties hebt zijn die van harte welkom!)

Ook krijgen we nu 3 keer per week swahililes. dat is zo leuk! als ik nu tv kijk, of de radio staat aan, of apai praat tegen Nora (het buurmeisje van 4) dan kan ik daar soms dingen van opvangen. ik kan de cijfers nu al bijna allemaal, werkwoorden gaan ook steeds beter en groeten in swahili gaat nu bijna vanzelf! Alles polepole hier, maar wat swahilileren betreft gaat het haraka! (voor de daladala trouwens ook, moet je echt voor leren vechten!)

Ik vind het heerlijk om al mijn verhalen te vertellen, maar mijn tijd is bijna om en ik wil ook nog wat mailtjes lezen. dus, ik hoop dat ik aan het einde van deze week weer een stuk kan schrijven!
(ojaa, gaan zaterdag ook nog naar een feest van TVT (tvzender) en daarvoor met de hele groep bbqen en lol hebben, echt zinin!)

Een hele dikke knuffel voor iedereen die dit leest!
KUS, Marleen