«

»

Jul 24

Paradijsje!

Vrijdagochtend verzamelden we bij de Ferry, iedereen enthousiast, want…op naar Zanzibar!!
Op een gegeven moment zag ik dat alle Dutchies een paspoort bij zich hadden behalve ik…bleek dat iedereen ‘s ochtends een smsje gekregen had dat je paspoort mee moest. Maar mijn telefoonnummmer was niet helemaal correct overgekomen, met als gevolg dat ik geen paspoort bij me had! Ik schrok me kapot, want Mbezi Luis (daar woon ik) was te ver om hem nog te gaan halen, dus ik dacht dat ik niet mee kon! Dag Bountystranden… Gelukkig bleek dat ik in een groep heel gemakkelijk illegaal mee kon, ik was echt heel opgelucht!

Op de boot was het heerlijk. Het water werd met de minuut blauwer! Eenmaal bij ons superlieve hotelletje (loungebankjes overal, beetje arabische stijl) was er een busje om mij en vijf anderen naar Dolphins South te brengen. De andere groepsleden gingen op Prison Island snorkelen en schilpadjes kijken. Wij hadden als plan met dolfijnen te gaan zwemmen!! De keuze voor de dolfijntjes was perfect: we hebben met zn zessen echt de meest geweldige dag ooit gehad! Het begon al bij aankomst: stel je het meest geweldige bountystrand voor, wit strand, suuuuper mooie zee, palmbomen, een hangmat en een schattig palmboomhuisje. Niet te bevatten, zo mooi was het daar!
Daarna gingen we met een bootje de zee op, en daar waren ze: de dolfijnen! heel heel veel dolfijnen! Volgens de bemanning waren we echt lucky bastards, het was een goede dag om met dolfijnen te zwemmen omdat er heel veel waren. We sprongen in het water en de dolfijnen waren echt overal! Voor me, achter me, onder me, er kwamen er 3 recht op me afzwemmen, zo’n superervaring! Je kon ze ook horen piepen onder water.

Nadat we nog een paar keer de boot weer in waren gegaan en weer tussen de dolfijnen gesprongen waren gingen we terug naar het strand. Daar hebben we in het palmhutje heerlijk geluncht. Wat ook heel leuk was aan de plek was dat we werkelijk de enige toeristen waren!

Na de lunch gingen we met het busje naar de aapjes. We stonden er echt middenin, prachtige natuur en echt alleen wij en 20 aapjes. Moeder met kindje, plassend uit de boom, slingerend aan takken, je kon alles van heel dichtbij bekijken. Super! De gids nam ons daarna mee naar een Mangrove bos. Een hele stille plek: donker en vochtig en heel mooi! Het zijn hele speciale bomen, takken op vreemde plekken en wortels die heel hoog boven de grond uitsteken. We liepen daar met zn zessen over een heel lief houten bruggetje en zaten echt midden in dat hele stille bos, heerlijk!

In het busje terug waren we allemaal helemaal ontspannen en relaxt, het was echt een ge wel di ge dag! ‘S avonds nog heerlijk gegeten bij allerlei kraampjes in Stonetown en daarna uitgeweest, kortom: de perfecte dag!

De dag erna gingen we naar hele mooie appartementjes aan het strand, alweer prachtige plek! Ennn…met warme douches (H) Ook wel weer eens lekker!
Heerlijk gezwommen die dag en in de namiddag nog een bootje gehuurd en lekker gevaren op zee. Aangemeerd bij een verlaten eilandje en ook nog bij een supertoeristisch huwelijksoord. Heel erg luxe was dat, loungetentjes, hangmatten, geweldige muziek: daar zijn we wel even gebleven!
‘S avonds met twee anderen lekker decadent uit eten geweest en cocktails gedronken op het strand. Het was echt een vakantie, we hebben ons als ubertoeristen gedragen! Maar gelukkig waren er niet heel veel andere toeristen, wij waren vrijwel de enige Mzungu’s daar, heerlijk!

Die avond heb ik met iemand van mijn groep op het strand geslapen. Ik raad het iedereen aan! Slapen op een strand in Zanzibar, hmmm…. We hadden een heleboel kussens uit een loungetent gehaald en hebben heerlijk geslapen. ‘S ochtends wakker worden met uitzicht op een prachtige zee en een zonnetje op je gezicht is echt fantastisch. Dat is heel lekker wakker worden!

Die dag hebben we nog rondgelopen in Stonetown en luxe geluncht op het dakterras van een viersterrenhotel met uitzicht op zee. Het waren 3 geweldige dagen en nu gaan we weer lekker verder op de scholen! Deze week zijn we opgesplitst in drie groepen en zijn we dus ook op 3 verschillende scholen. Je leert elkaar zo nog beter kennen, echt heel leuk! Na bijna 3 weken merk je soms echt de verschillen op tussen Tanzianen en Nederlanders, heel interessant!