«

»

Jul 25

Ferdinand

Fer wil graag een berichtje schrijven, maar hij is vrij lui dus ik zal zn ervaringen even met jullie delen! Als een zongebruinde god is hij net terug van zanzibar, waar hij heerlijk voor het eerst een eigen bed zou hebben…contact met zn buddy is inmiddels gestegen naar hoog niveau, af en toe hoor je wat geschreeuw over en weer…way to go!
maar met de kinderen is hij wel echt geweldig, zeker de culture class vordert prima. verder wordt hij steeds beter in kriebelen, dat merk ik ook want ik moet m steeds vaker met anderen delen…

nee zonder gekheid, alles gaat hier prima! vorige week hebben we met de hele groep op de eerste school gewerkt, super! kinderen zijn echt heel erg leuk en het is heel gaaf om te zien hoe ze genieten van zo’n weekje sporten. ook de presentaties aan het eind van de week waren leuk, alles kwam voorbij. van ‘van voor naar achter’, tot ‘in de manenschijn’, tot jumpstyle!
Het weekendje zanzibar was ook om nooit te vergeten, wat een paradijs! wel heel lullig voor mn buddy, ze kon niet mee vanwege familie-omstandigheden, echt kut voor haar! ook jammer dat we regen hadden, maar dat kon de pret niet drukken! vrijdag heb ik gesnorkeld op prison island. wat je daar zag was net een onderwater-documentaire: koraal, visjes, zeesterren, noem maar op! ook hebben we gigantische schildpadden gezien en gevoerd! die avond zijn we gaan stappen en hebben we onze stempel op het eiland gedrukt door samen met tanzanianen de polonaise te dansen!
zaterdag vertrokken we naar Nungwi. daar hebben we eigenlijk vooral geluierd en gegeten…pizza:D ‘s avond lekker bij het kampvuur gezeten met coctails en nog een ‘op-het-laatste-moment-kadootje’ voor Ferdinand gekocht.
zondag gingen we weer naar Stone Town, waar we hebben gewinkeld en nog even hebben gezwommen. we waren alleen snel weg van het strandje omdat een vieze neger het nodig vond om zn broek uit te trekken voor onze neus…nou hou ik best wel van negers maar dit was wel een beetje heel direct haha.
Maandag zijn we alweer begonnen op de scholen. we zitten nu in groepen van 10, verdeeld over 3 scholen. de kinderen zijn heel anders dan op de eerste school, maar het gaat al steeds beter! zaterdag gaan we naar 1 of ander groot feest van een tv-zender, daarover later meer!!