«

»

Aug 01

Zanzibar Zon

Ik heb, niet geheel onterecht, een reputatie dat ik vaak te laat kom. Of eigenlijk dat ik nooit ergens op tijd kom. Ik was het eigenlijk wel eens met deze reputatie tot ik Jeffrey leerde kennen. Hij doet ook mee met xs21world en ik woon samen met hem in huis. Door hem zijn we de afgelopen week standaard minimaal 45 minuten te laat gekomen oplopend tot ruim een uur. Voor we weg konden zat ik altijd op, de nog niet helemaal wakkere, Jeffrey te wachten. Het kan dus allemaal nog een stuk erger maar desalniettemin, ons statement was wel gezet…
Het was een erg vermoeiende week, maar die kwam ten einde toen we op vrijdag de 20e de Ferrie namen naar bountystranden eiland Zanzibar.(Tip: Typ voor de grap eens Zanzibar in op google, daar ben ik geweestSmile
Op diezelfde dag gingen we snorkelen op Prison Island wat werkelijk fantastisch mooi was. Onder het wateroppervlak bevond zich namelijk een prachtig levendig koraal, met ongelofelijke kleuren, dieren en vormen. Elke seconde weer wat nieuws ontdekken en er met je neus bovenop zitten. Het was echt een fantastische ervaring. s’Avonds aten we op de markt van Stonetown waar vele kleine stands met eten en marklui in het donkel sfeervol verlicht werden door olielampen. Voor een habbekrats kon je de meest bijzondere soorten eten bestellen. Zo heb ik bijvoorbeeld de oktopus geproeft. Mocht je het ooit willen eten zou ik je anraden om het inderdaad bij proeven te laten.
De volgende dag vertrokken we naar het zuiden van het eiland om daar een prachig hotel te betrekken. Op 200 meter van ons hotel lag een strant zoals afgebeeld op de bountyverpakking en de zee was absoluut perfect. Toen ik een flits van het nieuws zag die ochtend met de overstromingen in Engeland, had ik medelijden met jullie.
In de avond huurden we met zijn 6en een bootje om het water op te gaan. We voeren naar prachtige stranden en genoten van een prachtige zonsondergang onder het genot van een rosétje.
Ook zondag was een heerlijke dag waar we eindeloos op een dakteras in de zon uitkijkend op de zee genoten van een heerlijke sandwich en een fantastsch koel drankje. We namen de laatste Ferrie terug om maandag weer ouderwets te laat te beginnen. We zaten op een andere school en met meer kinderen per begeleider dus dat leek een uitdaging maar het waren fantastische kinderen die enthousiast waren en veel zelfinitiatief hadden. Door na het paradijsje op Zanzibar weer teruggegooid te worden op de drukte en chaos van Dar es Salaam ontdekte ik dat ik me wel thuisvoel in deze nieuwe culuur. Zij het met veel haken en ogen, zoals de taal, het openbaar vervoer en de huidskleur maar verder… doe ik het eigenlijk best goed.