«

»

Aug 02

3e week summercamp

Hallo allemaal! Ik ben druk bezig om mn foto’s op de site te zetten maar wil nog niet echt lukken. Ze staan al wel op deze computer dus ik ga het zo nog even proberen maar eerst schrijf ik ff een verhaaltje! Afgelopen weekend heb ik ff rustig aan gedaan omdat ik me niet zo lekker voelde en ben dus niet meer naar het feest geweest maar hoorde achteraf dat ik ook niet zoveel had gemist gelukkigSmile zondag voelde ik me weer helemaal beter, lekker dvd’tje gekeken en naar strand geweest met leandra en ferdinand vlakbij mijn huis!

‘sAvonds naar Slipway met Kinana en een vriendin, daar waren restaurantjes, terrasjes, strand, hotel, veel toeristen..het leek wel alsof ik op de boulevard in spanje terecht was gekomen in plaats van in afrika. dat was wel ff relax dus en gezellig avondje gehad in westerse sferen voor de verandering!

Maandag was het weer tijd voor een nieuwe school maar het wordt ons elke week moeilijker gemaakt aangezien deze school geen speelveld heeft en dus weinig ruimte om spelletjes te doen. Ook zijn de kinderen een stuk ouder, mijn groep is van 10 tot 13 jaar dus moeten we andere spelletjes verzinnen aangezien ze zakdoekje leggen toch niet zo leuk meer vindenWink voor ons op zich wel relax want met voetbal en trefbal vermaken ze zich prima! tis dus weer ff wennen maar we maken er t beste van en eigenlijk gaat t best goed ondanks de kleine ruimte, onze creativiteit wordt in ieder geval op de proef gesteld~

vandaag heb ik een dagje vrij genomen van het summercamp om naar t strand te gaan maar aangezien t nogal bewolkt is helaas geen strand voor mij vandaag maar heb een internetcafe op gezocht! ook moet ik kleren gaan wassen voor volgende week want zondag vertrekken we naar tanga! gister gehoord dat sommige kinderen daar zelfs geen swahili spreken dus dat wordt echt een uitdaging. gelukkig ben ik ondertussen aardig creatief geworden in spellen uitleggen zonder woorden maar met handen en voeten kom je een heel eind!! ook hebben we gehoord dat de helft van de groep in tenten slaapt en de andere helft in een hotel.. hoop dus dat het hotel nog een plekje voor mij vrij heeft want de week erna slaap ik ook al in tenten tijdens de safari!

volgende week vrijdag gaan we naar arusha en zaterdag tot dinsdag is de safari. woensdag gaan we dan weer terug naar dar es salaam! ik hoop dat ik volgende week in tanga nog op internet kan, anders horen jullie voorlopig nix van me! wel kun je gewoon smsen naar 0255784969209! morgen vertrekt de jaarclub naar frankrijk dus ik wil jullie allemaal heel veel plezier wensen meiden! succes met jullie surflessen en lies en raag heel veel plezier in cran canaria vanaf zaterdag!! liefs en dikke kus voor jullie allemaal.. marloes