«

»

Aug 02

Geslaagd, materialenmeisje en nog veel meer nieuws…

heey lieve allemaal,
er is al bijna weer een week om! nog maar 1 dag op deze school, dan gaan we zondag naar Tanga en dan hebben we nog maar 1 week vrij voordat we alweer vertrekken! Wat heerlijk zal het zijn om weer mijn familie en vriendinnen te zien, lekker in mijn eigen bedje te liggen en te genieten van alle luxe in Nederland, die eerst vanzelfsprekend leek.
Toch zou ik het hier heel erg gaan missen, en direct bij terugkomst zo hard mogelijk gaan werken om mijn vrienden/familie hier nog een keer op te komen zoeken en verder door Afrika te kunnen reizen. Want nu ik hier eenmaal geweest ben moet ik terug!
Er zijn hier zoveel superaardige mensen die ik echt zou missen als ik weer in mijn eigen landje ben!
Deze week heb ik voor ‘materialgirl’ gespeeld. Samen met Freddy moest ik op alle spullen letten, alles ophalen, opruimen en toekijken. Heerlijk om even tijd te hebben om mijn boek uit te lezen, maar ook wel heel jammer, omdat een eigen groep leiden toch wel het leukste is! Toch kon ik deze week nog genoeg meehelpen, omdat de kindjes van de peuterspeelzaal als aapjes op je klimmen en stiekem de les uitglippen om mee te kunnen doen en omdat iedereen echt masaal ziek is! Als ze nietaan de schijterij zijn hebben ze een verstopping, en als het even kan, heb je het allebei, of malaria, of een beest in je been… maar ik heb echt nog helemaal nergens last van gehad, het ergste wat mij was overkomen was dat ik afgelopen vrijdag 3 uurtjes chagerijnig was! Hopen dat dat zo blijft dus (al heeft het ook wel wat om een of ander raar beest te hebben waarover je mooie verhalen kan vertellen (zoals het plasbeestje he daan!))!
Maargoed, alles gaat dus nog steeds heerlijk hier!
We hebben trouwens vandaag ook nog het swahili-examen gehad. ik was heel stiekem eigenlijk wel zenuwachtig en heb toch nog maar even mijn boek doorgelezen en alle aantekeningen bekeken. De ‘test’ was uiteindelijk nog best lastig, maar omdat ik de meeste dingen nog snapte van de ‘klassikale uitleg’ lukte het aardig goed! Toen kreeg je de test van een ander, om na te kijken. Wat bleek: ik had een 8.9!!! Ik ben er heel erg blij mee, en ga zeker als ik in Nederland terug ben door met leren, zodat ik tijdens mijn volgende bezoek aan Afrika niet te onderscheiden ben van een nativespeaker (behalve dat ik voor altijd mzungu blijf…).
Ook ben ik trouwens nog heel blij met mijn beslissing over de safarie. Het blijkt nu namelijk dat het 600EURO voor de safarie is, en dan moet je ook nog 2 dagen overnachten (vlak voor en na de reis) en je moet de reis erheen, en terug naar Dar ook nog betalen, wat dus uiteindelijk rond de 700EURO komt, dat vind ik echt teveel. Bovendien hebben we dan nauwelijks nog tijd, want ik wil nog naar de kerk (met gospelkoor), naar een markt waar ik kanga’s kan kopen, naar de mwengemarkt voor schilderijtjes, naar mikadi-beach, ugali leren koken en nog veel meer. Daar zou ik allemaal geen tijd voor hebben als ik op safarie zou gaan, en dat zou ik echt heel erg jammer vinden.
We hebben trouwens zaterdag al het etentje bij de ambasade, waar we onze ngomadans gaan opvoeren. daar heb ik zo’n zinin!!! ik vind het echt een superleuke dans (al was het kleine dwergje wel leuker als leraar dan de man die we nu hebben)!
Meer heb ik nu eigenlijk niet zo te vertellen, maar ik denk dat dat na Tanga wel heel anders zou zijn!
Ik heb heel erg zin om daar heen te gaan (al zie ik wel een beetje op tegen de reis: 5 uur in een supersnelreidende daladala, over bergweggetjes, langs rafijnen en met spookreidend verkeer…)!
Heel erg bedankt voor de mailtjes! en ik kijk er naar uit om na Tanga weer alles te lezen en te schrijven!
hele dikke kus, en tot over al 2 weken!
marleen