«

»

Aug 11

Nog maar 7 dagen…….

heey lieve allemaal,
hier ben ik weer, na een heerlijk weekje Tanga! Het was daar zo heerlijk! Het rustige en polepole van Afrika, gecombineerd met prachtige bergen en frisse lucht die me erg de indruk van Oostenrijk gaven. Dit voelde echt aan als vakantie houden. Heerlijk met de groep, geen dingen na school, en zelfs 1 echte vrije dag, die ik samen met 4 anderen en een gids heb besteed aan de meest mooie wandeling ooit!
Maargoed, ik moet natuurlijk bij het begin beginnen. We hadden zaterdag eerst nog het feest bij de ambasade. Om precies te laten weten hoe ik me voelde vorige week ga ik weer werken via mijn dagboek. Niet alle stukjes, maar gewoon af en toe iets.

4-08-07 DAG 27
Om 6 uur werd ik wakker en kon echt niet meer slapen. Ook had ik buikpijn en voelde me misselijk. Ik ging nog even lezen en draaien, en sliep gelukkig nog even van 8 tot 9. Daarna gingen we ontbijten, maar ik kreeg echt nauwelijks iets naar binnen. Daarna ging ik naar de wc en: Jahoor, ik hoor bij de groep! Aan de diaree! Gelukkig was de pijn in mijn buik al minder geworden. (uiteindelijk heeft het ook maar 2 dagen geduurd, dus het telt alsnog niet helemaal…)
Maargoed, om 10.45 vertrokken we, terwijl we om 11 uur al ergens bij een basisschool moesten zijn. Wij kwamen na een vreselijke daladalarit en een wandeling van dik een uur in de gloeiende zon (omdat we zwaar verdwaald waren) pas om iets na 1nen aan. Alle lezingen hadden we dus gemist, maar we konden nog wel meedoen aan een discussie over vrijwilligerswerk.
Toen konden we eindelijk omkleden voor het feestje van de ambasadeur. Ik trok mijn witte jurkje aan (die iedereen hier zo mooi vindt) en mijn witte ballerina’s. Het was zo leuk om iedereen in prachtige kleren te zien! Na wat rustig kletsen was het tijd voor de dans. We kregen 3 kanga’s om om te binden, en gelukkig deed Edith dit voor mij, waardoor ze goed strakzaten en niet af konden zakken. De dans was echt weer heerlijk om te doen, maar het was wel jammer dat het bij het oefenen beter ging dan nu in het echt.
Daarna gingen we weer terug naar huis, om goed uit te rusten voor een week Tanga!!!

5-08-07 DAG 28
Van goed uitrusten is niets gekomen. heb superkut geslapen omdat ik de hele tijd wakker lag van buikkrampen en misselijkheid. Vanmorgen al om 7 uur op, en om 8 uur vertrokken. Omdat we niet weer veel te laat wilden aankomen vertrokken we veel te vroeg, en kwamen we al om 9.15 uur aan, terwijl de bus uiteindelijk pas om 1 uur vertrok. beetje jammer… Ik heb de hele reis naast Hamidu gezeten, een van de Tanzaniaanse jongens. We hebben de hele reis gezellig gepraat, maar het laatste stukje van de reis was wat minder: Een vreselijk eng bergweggetje met een bus die veel te hard reed op een weggetje die kapot was, over een berg met een rafijn ernaast. Supereng! Maarja, rond half 8 kwamen we aan, en om 10 uur ging ik lekker slapen.

8-08-07 DAG 31
Vanochtend om half 7 de wekker af laten gaan. Heb echt goed geslapen! Vandaag een wandeltocht gemaakt! Het was echt zo mooi! we gingen eerst een heuvewl op, daarna een tropisch regenwoud in, wat echt precies op burgersbush lijkt, maar dan echt! we hebben echt lang gelopen, 21 km, en dat met heel stijle heuvels op, en heel stijle heuvels af! Na het regenwoud liepen we nog zo’n 1,5 uur, waarna we bij een plekje aankwamen waar we konden lunchen. Dat was zo heerlijk! Het had zo’n Oostenrijks gevoel (op de palmbomen na) en we kregen sneetjes bruinbrood (!) met kaas (!) en een soort peperkwark en komkommer en tomaat! Echt de meest lekkere lunch in 5 weken! Na alleen maar rijst kan je dit zo waarderen!!!!!
Na de heerliujke maaltijd wandelde we naar een viewpoint. Het uitzicht was daar zo mooi! Het was waanzinnig hoog, echt niet te omschrijven, we konden heel ver naar beneden kijken, en heel ver naar links en rechts het dal in. Het is zo jammer dat je dat met foto’s nauwelijks vast kan leggen, want eht was echt onvoorstelbaar!
Na een heerlijke tijd daar genieten hebben we nog 1,5 uur gelopen, terug naar de daladalahalte.

Dit waren zo’n beetje de belangrijkste dingen van deze week. er is nog veel meer leuks gebeurd, maar dan zou het zo’n lang verhaal worden dat toch niemand dat meer leest.

Het is zo raar om te bedenken dat ik al bijna weer naar huis ga! Nu ik terug kwam uit Tanga, en weer in Dar aankwam, voelde het hier ook al als thuis. Ik kon weer in ‘mijn eigen bedje’ slapen, doen wat ik gewend ben, en de mensen zien die ik na 5 dagen al miste. Wat moet het een schok zijn om zometeen weer in mijn ‘echte Nederlandhuis’ te zijn!

Verder zijn er in iedergeval 3 dingen heel erg veranderd aan mij, das zo leuk om te merken!
1. Ik ben meer relaxt, hoef niet meer alles helemaal te organiseren, en zie wel hoe alles loopt.
2. Ik zeg nu direct als ik iets niet leuk vind, of niet wil. normaal dacht ik: laat maar zitten, het komt wel goed, of ik heb het er later wel over. maar nu weet ik dat het veel beter gaat om het direct over dingen te hebben. niet iets belangrijks achterhouden, en gewoon echt zeggen hoe je je voelt. daardoor ga je uiteindelijk veel problemen uit de weg.
3. Ik ben veel meer dingen van huis gaan waarderen. bijvoorbeeld alleen het eten al, en dat ik thuis echt nauwelijks iets hoef te doen aan taken, dat we een supergoede wc heeft die echt doorspoelt, dat ik kan douchen door alleen maar ergens onder te staan en dat ik niet zelf hoe te wassen, maar dat we machines hebben. Het is zo heerlijk om die dingen te hebben! zo’n luxe!

Deze week hebben we vrij, dus ik ga nog wat markten bezoeken, naar het strand, naar de kerk (met gospelkoor!) en nog veel meer!
De laatste week zou dus ook wel weer vliegen, en daarna vlieg ik weer naar huis!

Nog even wachten dus…

Een hele dikke kus, Marleen