«

»

Oct 21

Gearriveerd!

Stel je een kleine parkeerplaats voor, een gigantische hoeveelheid mensen en 1 plek waar ze allemaal heen willen: de stad! Tel daarbij de kleine hoeveelheid Daladala’s (busjes) op en je kunt je voorstellen dat het instappen niet altijd even vreedzaam gaat. Sterker nog: vechten voor een plekje waar je dan in een onmogelijke positie moet staan is niet ongewoon. Je moet jezelf echt in de dala werpen, door het raam klimmen kan ook!
De daladala’s vind ik super, alleen de gigantische file’s zijn minder. In 2 uur 10 cm vooruit komen is vrij normaal. Ook kennen ze hier de deo niet, als je zo dicht op elkaar staat en hangt ontdek je veel nieuwe, zeer sterk ruikende aparte luchtjes…!

In de dala’s kun je Dar Es Salaam goed bekijken en het is allemaal even mooi: van de vuilnisbeltjes die overal langs de weg liggen tot de gigantische palmbomen die echt overal staan!

Gelukkig is de reis naar Tanzania verlopen zonder enige problemen, als je de lichten die om 4 uur ‘s nachts aangingen en het ontbijt om half 5 niet meetelt…

Mijn buddy Anna kwam me ophalen bij het vliegveld, eerst een beetje onwennig, maar nu hebben we het super. Vooral samen swahili en nederlands praten is heel grappig. Ook woont ze heel mooi, boven op een berg met een super mooi uitzicht: bij het ontbijt zie ik de opkomende zon en heel veel palmbomen, mmmm…wees jaloers

Ik heb inmiddels ook gewoon wcpapier. Ik snap nu wel waarom Tanzanianen niet met links eten: bedenk maar dat er naast de wc (een gat in de grond) normaal alleen een bak met water staat…!

We zijn de dag na aankomst naar het strand geweest om elkaar te leren kennen. Tanzania werd steeds mooier en mooier: wit zandstrand, blauwe zee en hele mooie schelpen. De groep is super, we kunnen het goed vinden met elkaar dat is fijn. ‘S avonds hebben we altijd veel lol in de daladala’s terug naar huis.

We hebben deze dagen ook nog gefietst en gewandeld, gesprongen met Masai en de mindere kanten van Tanzania gezien (ja, die zijn er toch!):de armste wijken, je kunt je niet voorstellen hoe die mensen leven. Het zijn echt krotten, maar wel in een prachtige omgeving: hoe ironisch!

Leuk aan Tanzania is dat je veel met je handen mag eten en het eten is super lekker: cocos, rijst, ugali, gefrituurde visjes, mmm…!

Er is nog veel veel meer te vertellen, maar ik zal het rustig opbouwen. Ik voel me hier al helemaal op mijn plek en geniet van alles en iedereen. Volgende week begint het summercamp dus dan zal ik weer wat laten horen.
Badai!

Klik hier voor de weblog van Laura