«

»

Apr 25

Matthias’ ervaring

Ik ben Matthias en studeer aan de Kofi Anan Business School in utrecht. in mijn tweede jaar ging ik voor 3 maanden stage lopen in Tanzania. Het doel van mijn stage was om ervaring op te doen met werken in een ontwikkelingsland. ik werkte bij Business Times, een uitgever van kranten, drukkerij en radio station. Behalve in de circulation department waar ik een vaste taak had in de distributie en logistiek heb ik ook meegeholpen met andere activiteiten.

Ik was assistent-controller wat inhield dat ik de performance reports die uit het hele land kwamen moest controleren. Als er opvallende verschillen waren, ging m’n baas dat kantoor bellen. Verder heb ik ook een SWOT analyse gemaakt van het bedrijf en van de kranten markt in Tanzania. eén week ben ik samen met een collega op pad geweest om onderzoek te doen naar straatverkoop van kranten in dar es Salaam.

Athman, Matthias and his father

Mijn stage bij Business Times Limited (BTL) is zeer goed bevallen.