«

»

Mar 29

Tweede bericht vanuit hier!

Mambo Allemaal!

Bedankt voor alle leuke reacties! Leuk om te lezen! We zijn inderdaad erg blij met onze luxe! Het gaat hier nog steeds erg goed! We genieten hier van alle onverstelbare dingen!

- Tandenpoetsen: uitspugen in de wc! We weten niet waar het terecht komt, maar ze zullen raar opkijken als ze witte plasjes zien! haha
- Stroom uitval: lig je in bed om te slapen, kan je niet slapen vanwege voetbal op tv, en aangezien ze geen glas in de ramen hebben is dit nogal lawaaierig! Maar dan zijn we blij als de stroom uitvalt! Zoals vannacht!
- Bediend worden door een hulpje: we lijken net prinsessen! Zelfs onze thee wordt geroerd!
- Slapen: op een hard matras en een kussen van steen is het lastig om lekker te slapen.
Heel bijzonder allemaal, maar wel leuk om te zien. Ook loopt hier iedereen maar in en uit. Zo hebben we al vele mensen ontmoet die ons allemaal heel graag welkom heette!

We zijn vandaag naar de Olympio School geweest waar wij gaan stage lopen. We zijn de eerste studenten die ooit op een overheidschool hebben stage gelopen. We zijn dus heel bijzonder! De school ziet er leuk uit, groot en onwijs veel kinderen! Je kijkt je ogen uit, Ze hebben in totaal 74 leraren op die school. We zijn voorgesteld en ze waren erg enthousiast. Vanaf nu zijn wij een deel van hun. We gaan maandag beginnen. We proberen de vakken Engels, rekenen en sport te geven. Hopelijk gaat dit ons lukken. Ze spreken vrij snel Engels dus we moeten goed luisteren. Af en toe kunnen we het nog niet verstaan maar met yes en een glimlach komen we vrij ver!

Aan de hitte moeten we nog erg wennen. Het is hier erg benauwd. Een beetje het gevoel in Nederland als het gaat onweren. Het is erg klam. Het zweet tapt van ons hoofd! We zijn blij met onze koude douche (als die het doet). Hiermee bespraren ze zo veel geld! daar kan Nederland nog wat van leren! (goed he Pap)

We doen elke dag veel spelletjes met de kinderen zoals ‘pesten’met kaarten. Jussuph het jongetje van het gastgezin is zeer goed in valsspelen! Ook Leren wij Swahili van Fatima (een meisje uit het gastgezin) en geven wij haar Engelse les. Ook leren wij wat Nederlads zoals ‘Ik ben een bloid moidje’! Dit lukt haar al aardig goed!

We doen hier erg veel. We worden overal mee naar toe genomen! Gisteren zijn we met de tuctuc naar de bank gegaan. Dit is een soort fietstaxi alleen dan met een motor, Het is soms erg gevaarlijk als je weet hoe ze hier rijden. Ook zijn de wegen niet optimaal. Veel kuilen, hobbels, plassen en stenen op de weg. Overal ligt zand! Maar het was een hele belevenis!
Als we met Athman met de auto gaan, luisteren we Engel talige nummers! Zo kwam Not Afraid van Emimen op de radio! Grappig om te horen. Dan lijkt het net alsof we thuis zijn!

We hebben de kamer mooi versierd met alle kaarten die we gekregen hebben! Nu staat het wat huiselijker!

Nog even een schaammomentje voor beide:
Gisteravond kwamen we beide net onder de douche vandaan en toen werd er o[ de deur geklopt! Abdul (een broer van Athman) stond in de deur opening. Hij wilde namelijk onze telefoonnummers. Voor een aanstaande date??. Tsja.., We zagen er erg charmant uit. Slobber shirts, (ik karina) handoek op me hoofd en een charmante broek aan. We hielden de deur maar een beetje dicht haha! Ook weer meegemaakt!

Sorry voor dit lange bericht en de foto’s worden vervolgd, want het uploaden van de
foto’s duurt even!

Tot Snel! Liefs Eveline en Karina Wayherrie! (bye)