«

»

Apr 16

Alweer week 8 maar eerst nog een berichtje van week 7!

Mambo allemaal,

Zo leuk om nog steeds al jullie reacties te lezen of te horen! Doet ons erg goed!

Voor velen was het berichtje van Auntie en Uncle een beetje schokkend! Maar wij denken dat het ook zeker wel goed was om ook een andere kant te kunnen lezen!

In onze vorige berichten waren een nog een speciale gebeurtenis vergeten!
We waren namelijk door onze vriend Kapufi uitgenodigd voor een feestje van de Rotaryclub!
Hij wilde ons als zijn vrienden speciaal mee hebben omdat hij die dag beëdigd werd tot officieel lid van de club. De Rotary club is een organisatie die zich inzet om mensen te leren hoe zij beter kunnen leven. Gelukkig waren onze jurken die dag helemaal klaar dus een mooie gelegenheid om deze aan te doen! De bijeenkomst werd gehouden in een zaal van een luxe hotel! Bij binnenkomst stonden er gewoon twee borden met chips op tafel!! Zo lekker! Er werden een aantal speeches gehouden en ook wij moesten een speech houden voor alle mensen! We vertelden maar wie we waren en wat we in Tanzania deden en bedankten we Kapufi dat we mee mochten! (ja wisten wij veel) Kapufi moest naar voren komen waar hij een officieel Rotary speldje opgespeld kreeg en waar hij toegesproken werd. Het was een hele bijzondere ervaring! We werden zelfs uitgenodigd om vaker naar bijeenkomsten te komen! (zoals eentje vanavond)

Verder zijn we weer begonnen met lesgeven en we geven nu onze eigen bedachte lessen! Kinderen zijn helemaal enthousiast! Bij Karina in de klas konden ze heel goed emoties uitbeelden! En bij Eveline konden ze heel goed sommen bedenken.

Wat ook een grappig momentje was: het regent hier wat vaker door het regenseizoen dan blijft het ook echt de hele dag regenen! Nu was er een middag dat wij echt gigantische honger hadden (zoals wel vaker maar nu echt!) want we vonden het eten niet lekker! Dus wij wilden naar het Quality Centre om een broodje te halen maar we konden dus niet weg. We waren het op een gegeven moment zo zat dat we vuilniszakken hebben gepakt over onze hoofden hebben gedaan en zo zijn we naar buiten gelopen! Iedereen bij ons thuis lachen en ook op straat werden we nagekeken en uitgelachen! Maar dat interesseerde ons niet zoveel want wij hadden een heerlijk broodje gegeten:D

Zaterdagmiddag zijn we met Kapufi op pad geweest naar het strand om lekker wat te drinken en om vooral veel te kletsen! Ook hebben we een heel mooi natuurverschijnsel gezien: een maansopgang! Zoo gaaf! Toen zaten we op een terras van een Golden Tulip hotel aan het water en vanuit de horizon kwam de volle maan op! Het was een heel gezellige middag met een bijzonder moment als afsluiting.

Dit jaar was onze Pasen een beetje vreemd aangezien wij bij Moslims in huis wonen en die vieren geen Pasen. Toch hebben we iets aan Pasen gedaan! We hebben eieren gekocht en een heerlijk gebakken eitje op brood gegeten om zo toch het Paasgevoel naar boven te brengen. Ook waren we uitgenodigd voor een Paaslunch bij Kapufi. Hij is ook Moslim maar hij wilde ons iets lekkers te eten geven met Pasen! We aten Pilau met kip, dat is rijst met een lekkere kruidenmix en aardappel er doorheen. Speciaal voor ons was er ook Fanta pineapple gehaald! Dit is een heel lekkere variant van de Fantavarianten! Als er 1.5 liter flessen zouden zijn met dit spul zouden we er een heleboel naar Nederland laten importeren!

Tweede Paasdag zijn we weer met Kapufi op pad geweest, samen met zijn vrouw en jongste broer zijn we naar een plek geweest waar Kapufi een boerderij wil kopen met een groot stuk land voor koeien, geiten en kippen. Hij wilt op zijn land een modern huis laten bouwen met elektra en water en misschien ook nog een zwembad in de tuin (voor als wij nog een keer langskomen). Een hoop toekomstplannen dus waar hij nu druk voor aan het sparen is! Een uitzondering hier in Tanzania en misschien wel in heel Afrika! We hadden nooit gedacht dat dit uitje de hele dag zou kosten!

Vrijdag 13 april gingen we een lekker pizza eten in de stad om de verjaardag van Suzanne en Dianne te vieren (zusje en nichtje van Eveline) daarna gingen we naar de bussen waar we ineens Athman tegenkwamen! Heel toevallig! We hadden net onze zweet/regen zakdoeken gekocht! We stapten in een volle bus op naar huis (dat wilden we een beetje snel want er stond een skype-afspraak) en onderweg stopte de bus ermee! Echt overleden! Stonden we dan aan de kant van de weg! Gelukkig konden we Kapufi bellen en een halfuur later kwam hij voorrijden en konden we vlug naar huis! Wat een humor zeg een kapotte bus! Wij moesten echt heel hard lachen. Helaas vinden de Tanzanianen het hier iets minder grappig! We zeiden al dat het kwam doordat het vrijdag de 13e was!
Tijdens het wachten op Kapufi vroegen wij Athman waarom hij een lange pinknagel had! Hij bleek er geen reden voor te hebben! Toen we zeiden dat wij het geen pan vonden heeft hij hem meteen afgeknipt! In een woord: HILARISCH! Hij had gewoon een nagelknippertje in zijn tas zitten!

Verder hebben we zaterdag lekker film gekeken met een gebakje (ook nog op de verjaardagen bedankt meiden! Ook een speciaal bedankje voor de buurvrouw van Karina ook zij was jarig nog een extra reden!) erbij!
Aan het einde van de week een heerlijke stranddag gehad op South Beach! Heerlijkheid: zwemmen en zonnen!

Dat was hem weer voor deze week! Foto’s komen weer even later!

Liefs Karina en Eveline