«

»

Apr 22

Zanzibar: Full moon party, paradise & stonetown

Lieve allemaal!
Na 12 dagen op Zanzibar geweest te zijn, ga ik nu de laatste blog schrijven, aangezien we over 3 dagen naar huis vliegen!
Na het afscheid op onze school hadden we zaterdag ochtend eerst nog een presentatie op school voor alle ouders van de leerlingen, om te laten zien wat wij allemaal gedaan hebben en wat wij allemaal veranderd hebben. Dit was een groot succes! Er zijn die dag 3 leerkrachten van de school ontslagen, omdat de ouders daar te veel klachten over hadden en gelukkig waren ze over ons alleen maar positief, dus dat was nog eens een extra goede afsluiting!
Na de presentatie zijn we als een gek op de boot gestapt naar Zanzibar, richting Kendwa rocks, omdat daar die avond een full moon party was! We hadden er goede verhalen van veel jongeren over gehoord ennnn dat klopte ook!!! Die avond was geweldig!!! Het beste feestje wat we hier hebben meegemaakt! En we konden die avond natuurlijk even al onze danskunsten laten zien, wat we de afgelopen 3 maanden hier hebben geleerd, iedereen was enthousiast! Dus pas maar op als we straks thuis zijn haha!
De dagen erna bestonden vooral uit relaxen op het strand en heerlijk westers eten, ahum… ik denk dat wij niet meer gewend zijn aan pizza enz. want wij hebben ongeveer de hele week op de wc gezeten als je snapt wat ik bedoel… gaat nog wat worden als we thuis komen, want we zijn nu terug bij Maria en alles wat we hier eten houden we gelukkig wel binnen!
Omdat iedereen doodmoe was van de full moon party waren zondag en maandag dus rustige dagen. Maar dinsdag avond stond het volgende feestje alweer op de planning! Waar wij verbleven was echt een soort backpackers plaats, dus we hadden daar in die paar dagen al zoveel mensen ontmoet en dat maakte het nog veel leuker, want dan gingen we met een hele groep alle feestjes af!
Woensdag ochtend waren we natuurlijk weer moe van dinsdag avond en het regende toen voor het eerst, dus uitbrakken op het strand zat er niet in, we besloten om in bed te blijven. Tot dat we vervolgens om half 3 ‘s middags opstonden en dachten ‘hmmm wat is het rustig…’!
We gingen naar het restaurant op het strand en daar kregen we te horen dat we snel naar boven moesten gaan en absoluut niet op het strand mochten komen, omdat er een waarschuwing af was gegeven voor een tsunami, omdat er een aardbeving in Indonesie was geweest… Wij dus vervolgens de hele middag met allemaal mensen op een berg gezeten haha tot dat de waarschuwing weer ingetrokken was en gelukkig leven we dus nog haha!
Na die spannende dag hebben we weer veel gerelaxt op het strand en zijn we echt heel erg bruin geworden!
Die vrijdag stond er een snorkeltour bij een ander eiland op het programma! Dat was een hele leuke dag! Alleen hadden wij natuurlijk weer precies geluk dat er die dag zoveel wind stond en dat we op een klein rot bootje naar dat andere eiland moesten, jaja we zijn goed zeeziek geweest, maarja we zijn inmiddels wel wat gewend!
Na die dag ging ons laatste weekend in op Kendwa rocks, wat heel jammer was, omdat we er zoveel mensen hadden leren kennen en een top tijd gehad hebben! Ik had echt mijn Australie reis gevoel weer terug, wat ik nu met Anne kon delen, super! Dat weekend hebben we goed afgesloten met nog een gaaf feest op zaterdag! Die maandag gingen we richting stonetown! In het begin was het even wennen om weer in een stad te zijn, na zo’n lange tijd op het strand. Maar al gauw vonden we alle leuke plekjes in de stad! De stad lijkt trouwens een beetje op Venetië met al die kleine smalle steegjes! We zijn daar ook nog heel cultureel bezig geweest haha, we zijn naar de slavenmarkt geweest, wat interessant en zielig was en we zijn naar prison island geweest, wat ik een beetje vond tegen vallen, maar we hebben daar wel reuze schildpadden gezien, wat wel gaaf was!
Voor de rest hebben we door de stad rondgelopen en bij toeval kwamen we heel veel mensen tegen die we in Kendwa rocks hadden ontmoet, dus dat maakte het weer leuker en toen hebben we dus nog met hun gegeten en wat drankjes gedronken. Wel zijn we 2 avonden vroeg naar bed gegaan aangezien eerst Anne ziek was en daarna ik… We hadden allebei iets verkeerds gegeten… Vervolgens heb ik 48 uur achter elkaar niks gegeten, omdat ik me zo rot voelde en het er telkens meteen weer uit kwam. Ik maakte mij verder niet echt zorgen en dat hoeven jullie ook niet te doen, omdat ik wel veel water bleef drinken, ik de afgelopen maanden een goed vetrandje heb opgebouwd waar mijn lichaam voedingsstoffen uit kon halen en omdat ik nu wel weer eet!
Zaterdag hebben we in Dar Es Salaam nog een heel gezellig dagje met Karina en Eveline gehad bij South Beach. Die avond had Maria een groot afscheidsdiner voor ons georganiseerd, waarbij de hele familie aanwezig was. Ook Karina en Eveline mochten blijven eten. Het was heel lekker, lief en leuk. Toen kwam ineens wel het besef dat we hier echt weggaan en dat is toch wel heel erg jammer, omdat we het hier zo ontzettend naar ons zin hebben gehad! Maar we weten bijna zeker dat we hier nog terug gaan komen, dit is nu echt ons tweede huis geworden en we gaan het heel erg missen!

Dan gaat nu het grote inpakken beginnen, wat nog een hele klus wordt, want we hebben hier veel Afrikaanse spullen verzameld.

Bedankt voor het volgen van onze blog! En tot snel in Nederland!
Liefs van ons!!!