«

»

May 03

Week 9 en 10

Mambo allemaal,

Voordat we weer beginnen met een nieuw verhaal een antwoord op de vraag wat er toch in die verschillende pannetjes zat: Dat was een kip die een paar minuten daarvoor nog vrolijk rond rende en nu in de pan lag. De vele pannetjes waren voor het goed schoonmaken van de kip en het ontleden ervan! Lekker he!

Afgelopen weekend was het slecht weer. Alleen maar regen, wat nu steeds vaker terug komt. Hierdoor kon ons geplande strand uitje niet doorgaan. We moesten toen iets anders verzinnen. We zijn toen naar Slipway gegaan. Dit is een grote markt, waar we al eens eerder zijn geweest. We hebben leuke aandenken voor thuis gekocht. Ook hebben we hier heerlijk gegeten, dus we hadden ons prima vermaakt.
We hebben een bar ontdekt in onze straat waar muziek wordt gedraaid, waar je wat kunt drinken en waar mensen dansen. Soms speelt er een bandje en soms wordt er gewoon muziek gedraaid. Afgelopen weekend zijn we hier ook naar toe gegaan. De eerste keer was met Asha (de vrouw waar wij bij in huis wonen) maar nu gingen we zelf heen.
We hadden net wat drinken besteld toen Karina het podium al werd opgesleept. Eveline moest vanwege haar knie op de stoel blijven zitten, maar had anders ook zeker mee gegaan. Gelukkig gaat het wel steeds beter met haar knie en lopen gaat weer normaal.
Op het podium deed Karina erg haar best, maar tussen die goede danseressen, leek ze wel een houten plank. Jemig wat kunnen die vrouwen hier in Afrika dansen zeg!
Heel leuk om te zien! Toch vonden de Tanzanianen dat Karina het wel kon, want ze kreeg helemaal een gift omdat ze vonden dat ze goed kon dansen.
Ondertussen lach Eveline helemaal dubbel. Later bleek dat ze Karina niet aan het uitlachen was, maar dat ze weer een nieuwe verlovingsring had gekregen (Een vriendschapsring, want hij zit om haar pink.) Weer een gezellig weekend dus!

Jullie hadden vast niet verwacht dat wij ook iets zouden doen met Koninginnedag, maar wij waren uitgenodigd voor een receptie bij de Nederlandse Ambassade. Hier gingen wij heen met Athman en zijn tante. Zoals hier normaal is, kwamen wij natuurlijk weer een half uur te laat. Bij aankomst was het al vreemd om andere mensen Nederlands te horen praten. De receptie werd gehouden in de tuin van de Ambassade. Een hele mooie plek. Jammer dat het regende! Na het zingen van het Tanzaniaanse volkslied en het Nederlandse volkslied, viel ons op dat er allemaal Nederlands eten was. Dit werd op schalen rondgebracht en je kon er gewoon gratis iets van afpakken. Ook liepen er obers rond met drinken. Wij hebben hier natuurlijk goed gebruik van gemaakt. We hebben gesmuld, gevreten en gebunkerd van broodjes brie, broodjes zalm, blokjes kaas, salami worstjes, vleesspiesjes met sat├ęsaus, bitterballen, paling, haring en van de heerlijke witte wijn! Top!!! Daarna door naar het Golden Tulip hotel. Hier speelde een Nederlandse band, die speciaal was komen overvliegen! Een barkruk in het midden van de zaal en feesten maar! We zijn helemaal uit ons dak gegaan, op alle bekende nummers uit Nederland! Wat een top avond! Als afsluiter nagezeten met de leden van de band. Lekker even Nederlands praten!
Dit uitgaan hadden we echt gemist!

Dinsdagavond hebben wij onszelf eens van de goede kant laten zien. Ja ja we hebben spaghetti gekookt met een tomatensaus, vol gehakt en groenten! Het was een hele ervaring, want de stroom was uitgevallen. Dus kokend met een zaklamp op je hoofd, gaat perfect! Is echt aan te raden want het smaakte heerlijk! We kregen allemaal complimenten dus het viel in de smaak!

Verder gaat het stage lopen nog steeds goed en doen we nog steeds erge leuke dingen met de kinderen. Soms laten we de leerkrachten verbazen. Bijvoorbeeld de keer dat we het boekje rupsje nooit genoeg voorlazen. Ze hebben geen idee hoe een rups een vlinder wordt. Tijdens deze les hebben niet alleen de kinderen wat geleerd, maar direct ook de leerkrachten! Onvoorstelbaar!

Dit was hem weer even, tot het volgende berichtje!

Liefs ons!