«

»

May 14

Een en al verandering

Mambo Allemaal,

Het is alweer een tijdje terug dus vandaar een nieuwe update!
Dit keer vanuit een andere woonplaats maar daarover later meer.
We vinden het nog steeds geweldig dat iedereen zo met ons meeleeft elke keer weer!
Bedankt daarvoor! We waarderen dit heel erg! Vooral de reacties zijn vaak hilarisch!

Op school zijn we nog steeds druk aan het lesgeven! We zijn boeken aan het voorlezen en veel liedjes aan het zingen! Tijdens PDS hebben we de springtouwen geintroduceerd! Alle kinderen stormden op het touw af om als eerste te kunnen springen! Mooi gezicht alleen totaal niet handig! Gelukkig waren er een paar hulpjes (kinderen) die het wel even voor ons gingen regelen! De week daarna ging het al een stuk beter en zie je ze echt genieten! Bij deze bedankt Monique! De touwen zijn echt een succes!

We zijn weer naar South Beach geweest om lekker te gaan zwemmen (dachten we). We kwamen daar aan en toen begon het toch te hozen! Dit bleef maar doorgaan. Op een gegeven moment zijn we maar gaan lunchen en weer terug gegaan richting huis. Onderweg gestopt bij het vertrouwde Quality Centre om daar een film te gaan kijken in de bioscoop: The Avangers! Top film!
Omdat we nog niet zoveel zin hadden om naar huis te gaan zijn we naar de Savannabar gelopen waar we lekker genoten hebben van een goede maaltijd. Langzaam werd het steeds voller in de bar (het was vrijdagavond) en begonnen er mensen te dansen!
Nou daar hebben wij natuurlijk ook even van geprofiteerd en hebben flink meegefeest!
Het mooiste van de hele avond was dat niemand doorhad dat Eveline danste zonder haar knie te gebruiken Jaja het is mogelijk om Afrikanen voor de gek te houden!

Afgelopen zaterdag was de dag dat alles hier veranderde.
Na een gesprek met iemand van organisatie hier in Dar es Salaam hebben we besloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Imma en Janet nodigden ons uit om bij hun te komen wonen ook al was het maar voor 2 weken! Dus die avond hebben we alle spullen gepakt (wat een hel was dat want we hebben teveel spullen)

Zondag zijn we eerst met Kapufi op pad gegaan want hij wilde ons een constructie laten zien van het huis dat hij wilde laten bouwen. Wij hadden verwacht dat dit een echt huis zou zijn. NOT het was een stuk grond met wat bomen en gras erop. Daar hebben we ruim anderhalf uur naar zitten staren heel apart:P Als afsluiter van de dag en ter ere van ons afscheid zijn we vis gaan eten bij het beste visrestaurant van Dar. We kregen gewoon een hele vis met friet! En dat was toch lekker! Het beste van alles was nog dat dit restaurant op 5 minuten afstand ligt van ons nieuwe huis!

Daarna was het tijd om afscheid te nemen van ons oude gastgezin! We hebben al heel wat spullen gegeven en beloofd dat we 25 mei terugkomen om een taartje te eten! (Eveline is dan jarig)
Het was heel vreemd allemaal omdat het zo kort dag was. Maar het voelde wel heel goed!
Gelukkig werden we geholpen met onze koffers (daar moet echt nog veel uit voordat we echt gaan vliegen)

In ons nieuwe huis is het echt geweldig! Iedereen is zo aardig! We hebben meteen al een rondleiding gekregen van de 2 dochtertjes Staciey en Tamara (9 en 6 jaar) helemaal leuk! Iedereen spreekt hier heel goed Engels!
In het huis is er vooral veel luxe!! We slapen op de bovenverdieping in een kamer die we delen met een zus van Imma. En verder is er een tv met veel films erop, een magnetron, grote koelkast en het aller beste van alles een WASMACHINE!! Jaaa echt!! We leven nu in luxe!!! Heel raar hoor!! Elke ochtend rijden we met Janet mee naar onze school dus dat gaat helemaal goed!

Foto’s kunnen we helaas niet uploaden want ons internet is veel te traag!

Nou dit waren wel de belangrijkste nieuwtjes van de laatste tijd!

Wij gaan lekker op de bank genieten van een filmpje!

Liefs vanuit Tanzania
Karina en Eveline