«

»

May 25

En we willen nog niet naar huis nog lange niet nog lange niet

Mambo lieve en trouwe lezers!

Bedankt voor de felicitaties via de site! Helemaal leuk!
Hoe we het gevierd hebben horen jullie later in dit bericht!

Vorig weekend hebben we weer genoeg gedaan om uit te schrijven voor jullie!
Vrijdagavond gingen we eten bij Kawe beach. Dit is een plaats waar je de beste vis van Dar es Salaam kunt eten. Met het hele gezin liepen we erheen (slechts 5 minuten lopen) en daar moesten we lang wachten op de vis, ja eentje met kop en staart! We waren nog niet begonnen met eten of Karina bijt op een groene peper!! En ja dames en heren dat is heet! Of zoals ze hier zeggen Pili pili!!
Iedereen pole (sorry) roepen omdat haar mond letterlijk in de fik stond en omdat de tranen over haar wangen liepen! Al met al een geweldig gezicht! Waar Eveline dus ook erg om moest lachen! Kon natuurlijk echt niet want in dit soort situaties horen we elkaar te steunen! Maar het was echt te grappig! Dus tussen de lachbuien door ook maar blijven zeggen: Pole sana!
Het gastgezin moest ook erg om de situatie lachen! Maar waren meer meelevend voor Karina!
Vlak daarna gebeurde er nog wat moois! De man van het gastgezin wilde wel even juice inschenken voor Karina maar de helft ging er naast! Geweldig gezicht!

Zaterdag zijn we samen met de man en vrouw van ons gastgezin naar een Reggaeconcert geweest! Wauw wat een ervaring! De muziek was al geweldig! Met live bands en zangers! Maar de mensen die eropaf kwamen waren nog leuker!
Allemaal gave haardreads in het haar en met een stok in hun handen! ( Iets wat Bob Marley ook altijd had) En ze stonden flink uit hun dak te gaan! Bij reggaemuziek maakt het niet uit hoe je danst als je maar danst! Na een 5 minuten stonden al die gasten al te zweten!
We stonden helemaal vooraan omdat een vriend en zijn vrouw moesten optreden met hun band. Tussen alle rastagasten stonden wij ook flink mee te swingen! En ondertussen de finale van de CL te kijken! Want ja hier willen ze voetbal niet missen! Zeker niet als hun clubbie Chelsea wint.
Na afloop van het optreden met de hele band op de foto! Speciaal hoor! En heel lekker om even uit al die dansende massa te zijn en frisse buitenlucht te ruiken! Want dankzij de vele joints die werden gerookt voelden we onszelf ook een beetje vreemd Er was een man daar die was nogal ver heen en elke keer stak hij een lucifer aan en zat daar naar te staren! Elke keer als de lucifer dan op was stak hij een nieuwe aan! Karina en ik om de beurt ervoor zorgen dat hij al eerder uitging dan gewoonlijk! Hij had het niet eens door! Mooi!

Verder afgelopen week een topweek gehad op stage! Allemaal leuke dingen gedaan met de kinderen! En donderdag hebben we de springtouwen aan de school gegeven! Ze zijn hier heel blij mee! En we hopen dat de kinderen hier vaak mee gaan spelen!
Donderdagmiddag en avond hebben we Eveline haar verjaardag gevierd bij ons oude gastgezin!

Dit ging natuurlijk op de traditionele manier! De taart in kleine stukjes snijden en elkaar allemaal en hapje geven! Bij elk hapje werd het lied ‘Happy Birthday’ gezongen! Iedereen foto’s maken en het was een groot feest! ‘S avonds had Asha (de vrouw van ons oude gastgezin) speciaal voor ons Pilau gemaakt omdat wij dat zo lekker vinden. Ze deed echt haar best! Zo lief!
We gingen met een goed gevoel weer naar huis.

Vandaag was onze laatste dag op stage! Wow wat gaat dat snel zeg! We hadden onze mooie jurken aan en iedereen zei dat we er goed uitzagen! Altijd leuk om complimentjes te ontvangen. We hebben fanatiek met de kinderen afgesloten! Zingen, foto’s maken, dansen en verhalen uitbeelden. Ook gaven wij de kinderen een pen als bedankje en gaven we de leraren een foto van ons met een haarclip. In de lerarenkamer hebben nog even iets typisch Hollands uitgedeeld; Drop! Vele vonden het lekker (of ze zeiden dat ze het lekker vonden, kan ook;)). Een creatieve bloem gemaakt en gegeven als bedankje aan het hoofd, onze moeder en vader op school. Omdat Eveline natuurlijk ook jarig was, hebben we dit ook even extra gevierd op school met mooie liedjes als ‘Happy Birthday’ en ‘How old are you now’. Wijzelf hebben ook mooie cadeautjes gehad. Het was heel lief om te zien dat de kinderen speciaal wat voor Eveline gingen kopen! Dit kochten zij van geld wat zij eigenlijk voor de lunch moeten besteden! Dus extra speciaal! Met bigsmiles verlieten we de school. We zijn nog gevraagd voor een extra terugkomdag dus dat moeten we dan maar even doen. Ze hebben op die dag een verrassing voor ons, dus wij zijn erg benieuwd!

Vanavond gaan we de verjaardag van Eveline hier in het gastgezin vieren en we gaan een heerlijke taart van de bakker eten!

Zaterdag richting Zanzibar! Genieten!

Tot snel maar weer! Liefs Ons.