«

»

Jun 13

Zanzibar en laatste week

Jambo!

Ondertussen zijn we helaas alweer terug, maar we wilden jullie toch nog even op de hoogte houden wat er de afgelopen tijd allemaal is gebeurd. We hadden het namelijk ontzettend druk. Vandaar dat we de laatste tijd niet zo actief meer waren op de site.

We zijn naar Zanzibar geweest voor vakantie. Wat is dat een paradijs zeg! Hele mooie stranden, lieve mensen en we sliepen in een Benda op het strand. Helaas viel het weer een beetje tegen. Het regenseizoen duurde dit jaar iets langer dan gepland dus ook in Zanzibar hadden we dagen regen. Gelukkig was het dan evengoed wel warm. Wat wij nu hier missen in Nederland.
Op Zanzibar hebben we vooral veel geslapen. We waren ontzettend moe en waarschijnlijk kwam alles eruit. We wisten niet dat we zoveel konden slapen. Maar we hebben heerlijk gerelaxt. Ook hebben we lekker genoten van het Europeese eten. Wat smaakte dat goed zeg, na zoveel weken!

In Zanzibar zijn veel toeristen. Hier hebben wij niet heel veel mee opgetrokken. Wij waren echte Tanzanianen en hebben dus ook meer opgetrokken met de lokale mensen. Heel leuk om met hun om te gaan. Zij zijn heel relaxt en vinden alles goed. Allemaal mooie rasta gasten. Ook waren er mooie feestjes. Er kwam iemand optreden die Micheal Jackson nadeed. Het mooiste was dat hijzelf echt geloofde dat hij Micheal Jackson was en dat hij wel heel goed kon dansen, maar dat hij de tekst van de muziek niet kon. Hij had altijd een mooie dansgroep mee, die daarna alles uit de kast haalden om ons te vermaken. Op zaterdag avond hadden wij een Full Moon Party. Dit was echt te gek! Optredens van acrobaten, Tanzaniaanse dansgroep en uiteraard Micheal Jackson. Ook wij hebben alles uit de kast gehaald met onze danstalenten. Want dansen kunnen zij hier al een gek. Wat flexibel zijn die mensen zeg! Het lijken net elastiekjes! We keken onze ogen uit en hebben zelf ook les gehad. Het zweet brak ons uit en met spierpijn in onze benen gingen wij naar bed. Echt een geweldig feest om mee te maken.

We hebben ook nog iets actiefs gedaan. We hebben gezwommen met dolfijnen. Helemaal te gek om deze beesten in het wild te zien. Je kunt het je bijna niet voorstellen. Ook zijn wij in het water geweest en hebben wij ze onder water zien zwemmen. Het was een goede dag want er waren hele groepen dolfijnen.

In de laatste week hebben wij ons haar laten invlechten. Hier moesten wij wel wat voor doen, want wij hebben 10 uur lang, buiten stil gezeten, op onze kont, op een harde vloer. We konden 3 dagen niet slapen van de pijn en moesten hiervoor helemaal aspirientjes slikken! Maar het resultaat mag er zijn! Ze zeggen toch altijd; wie mooi wil zijn moet pijn lijden? Nou we weten nu hoe dat is!
Ook zijn wij naar een Waldorf kindergarden en basisschool geweest. Dit zijn de vrije scholen in Nederland. Heel bijzonder om dit te zien. Het leek veel op het Europeese onderwijs, maar toch ook wel met verschillen. De leraar gaat namelijk met de kinderen mee vanaf groep 3 tot en met groep 8. Ook beginnen zij de dag met dansjes en ontspanningsoefeningen om wakker te worden. Ze geven geen les uit de methode maar de leerkracht bepaald alles zelf. De leerkracht krijgt speciale cursussen (3 keer in het jaar) om actueel te blijven. Weer een hele mooie ervaring voor ons!

Vrijdag hadden wij nog besloten om nog voor een dagje terug te gaan naar Zanzibar om nog een feestje mee te kunnen maken! We zaten 7 uur s’ochtends op de boot en de volgende dag gingen wij weer naar huis! Maar het was zeker de moeite waard! Afscheid genomen en weer terug gegaan.
Helaas zaterdag alles ingepakt, want om 3 uur s’nachts stond de taxi voor ons klaar. Om ons weg te brengen naar het vliegveld.
Wat een raar gevoel was dat! Afscheid genomen van het gastgezin.

Gelukkig kunnen wij wel terugkijken op een super tijd en een hele mooie ervaring die niemand meer van ons afpakt!
We zijn blij dat we dit hebben mogen meemaken!

Volgende keer een berichtje over onze tussenstop, wat ook weer een mooi verhaal is!

Liefs van ons!

En de foto’s!